Aveţi un credit? Aflaţi dacă acesta conține clauze abuzive!

[cresta-social-share]

În ultimii ani, tot mai mulţi români (inclusiv Clienți ai Cabinetului nostru) au primit câştig de cauză în procesele intentate băncilor care le-au impus clauze abuzive. Acest tip de clauze pot apărea atât în contracte de împrumuturi pentru nevoi personale (inclusiv pentru achiziționarea unei locuințe), cât și în contractele de împrumut pentru realizarea unei investiții imobiliare în scop personal.

SOLICITAȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ

Ce sunt clauzele abuzive dintr-un contract de credit şi ce impact financiar au asupra Dumneavoastră?

Reducând la esență raportul contractual, ceea ce trebuie să înțelegeți este că, deși vă aflați pe o poziție inferioară, între Dumeavoastră și bancă trebuie să existe un echilibru.

Iar acest echilibru contractual pur și simplu nu poate să existe în prezența clauzelor abuzive (aceasta fiind și rațiunea pentru care ele sunt înlăturate din contract de către instanța de judecată).

Câteva exemple de clauze abuzive:

  • clauza privind comisionul de risc,
  • clauza privind comisionul de administrare (atunci când acesta ascunde un cost pentru care nu există contraprestație din partea băncii),
  • clauza privind comisionul de acordare a creditului,
  • clauza prin care dobânda poate fi modificată ca urmare a politicii băncii,
  • clauzele prin care banca își arogă dreptul de a modifica unilateral contractul,
  • clauza care permite băncii să declare scadența anticipată a întregii creanțe pentru neîndeplinirea, de către client, a unor obligații decurgând din alte contracte (inclusiv cu aceeași instituție bancară),
  • (în anumite situații) clauza de risc valutar, prin care Dumeavoastră sunteți obligați să suportați evoluția (crescătoare) a valutei în care ați contractat creditul.

Impactul financiar (efectul clauzelor abuzive) este prejudiciul pe care Dumneavoastră l-ați suferit plătind ani de zile și pe care îl suferiți plătind în continuare servicii inexistente. (Birocrația băncii nu este un serviciu care vi se prestează, este doar o perdea de fum.)

Cum vă puteți repara prejudiciul?

În cazul în care contractul de credit încheiat cu instituția bancară conține clauze abuzive, printr-o acțiune (scutită de plata vreunei taxe judiciare de timbru), puteți obține:

(integral) banii plătiţi pentru serviciile bancare care nu vi s-au prestat și dobânda legală ce vi se cuvine pentru lipsa de folosință a acestor bani, precum și

înlăturarea, pentru viitor, a clauzelor care vă obligă la plata unor bani pentru care banca nu prestează niciun serviciu, precum și a altor clauze nelegale stipulate în detrimentul Dumneavoastră.

De asemenea, important de reţinut este și faptul că vă puteţi recupera prejudiciul inclusiv în cazul în care aţi returnat deja sumele împrumutate.

Consultarea dosarului Dumneavoastră este GRATUITĂ!

Așa cum am precizat pe pagina noastră de Contact, analiza contractului Dumneavoastră de credit de către Cabinetul nostru de Avocat este gratuită.

Deci nu ezitați să ne contactați printr-un e-mail la adresa office@naciu.ro sau la numerele de telefon 0721.224.255 și 0771.291.605 (pentru a stabili o întrevedere la biroul nostru din București)!